Wednesday 17 November 2010

Koh Samui, Thailand daily weather update; 17th November, 2010

Today's weather;

All my readers can relax, Samui has sunshine this morning after yesterday's rain. There are still some clouds but it should be a nice day today. Current temp at 7am is 25.8C

Yesterday was once more a travel day for me and I drove from Samui to Kao Lak, pretty much all day in the rain. Later in the afternoon it was dry around Kao Lak and this morning there's a near perfect blue sky with plenty of sunshine. Current temp is 23C and max temp yesterday reached 31.3C.
In Kao Lak I will start once more an IDC today.

Samui saw another 50mm of rain yesterday and some areas flooded briefly, mainly in Chaweng but once the rain stopped the floods quickly disappeared. Yesterday's max temp in Samui reached 29C.

Camille

4 comments:

Kristof said...

Beste,

wij hebben onze reis naar Thailand gepland in december maar horen intussen van hier en ginder geruchten over het felle regenseisoen, waardoor we ons op het internet hebben gestort en dat alles er niet beter op maakt. Aangenaam verrast eigenlijk om plots een blog te ontdekken van een Nederlandstalige!! Waarschijnlijk krijg je tientallen van deze mailtjes binnen maar alsnog hopen wij op een berichtje terug aangezien we het bos door de bomen niet meer zien.

15/12 komen wij toe in bangkok waar we op 16/12 de nachttrein al nemen richting Chiang Mai. Van de B&B waar we daar verblijven hebben we al vernomen dat er daaar nu geen problemen zijn met het regenseizoen, maar dat ze geen specifieke berichten hebben ontvangen over Koh Samui en dat het wel kan verschillen tussen beide reigio's. Op 23/12 reizen wij af naar Koh samui en daar hebben we meer verontrustende berichten en ook tegensrijdige berichten over gelezen. we moeten echter ons verblijf dringend bevestigen, waardoor we hopen op een antwoordje van jouw. op 23/12 landen we in Surat Thani en kunnen wij ofwel nog richting Phuket trekken ofwel onze planning behouden en tot 30/12 op Koh samui verblijven, waarna we doorreizen naar Koh Phangang. Maar hoe is het daar nu eigenlijk? zijn de overstromingen zo erg? is het daar rond eind december nog steeds regenseizoen of is het dan normaal beter? We hebben geopteerd om te verblijven in Charlies home stay, Ban Bangrak, Tambol Bophut, Chaweng Beach. Dit moeten wij bevestigen uiterlijk morgen 18/11. Tenzij u als local natuurlijk een goeie tip heeft voor een ander verblijf dat nog budgetvriendelijk blijft!

Alleszins kijken we uit naar jouw antwoord en danken we je enorm bij voorbaat.

Met Vriendelijke Groeten,

Kristof

Camille said...

Hallo Kristof,

Mooi om te weten dat je mijn blog gevonden hebt. Normaal gesproken is rond de kerst het weer in Samui goed, mischien een sporadies buitje maar niets zoals het net was. Je kunt de archieven van mijn blog checken en het weer nakijken, die archieven gaan 3 jaar terug en zijn in de linker kolom te vinden op mijn blog, ongeveer halverwege.

In principe heeft Phuket en die regio waarschijnlijk een hoger percentage op goed weer maar veel zal dat niet uitmaken, het regenseizoen is dan voorbij op Samui of zou voorbij moeten zijn.

Charlies home stay is leuk en mooi maar wel relatief geisoleerd, alles wat je wilt doen zul je met vervoer moeten doen, zelfs naar een lokale winkel gaan.

Ik hoop dat dit helpt voor het moment.

Kristof said...

Hey Camille,

Heb jij op Koh samui een alternatief voorstel voor verblijf dat wat beter gelegen is? Want het is wel onze bedoeling om het eiland te verkennen en niet enkel strandvakantie te houden.
Momenteel hebben we ook wel nog het oog op een hotel, namelijk Lamai Buri Resort. Maar ik weet niet of dit hotel meer of minder geïsoleerd ligt en of het al dan niet een goed hotel is. de beoordelingen hierover zijn over 't algemen niet slecht op bookings.com. Dit is gelegen aan Lamai beach, zoals de naam wel verraadt :-) maar 't is wel meer een echt hotel i.p.v. een hutje apart.
is vervoer op koh samui makkelijk te regelen? een brommertje huren of dergelijke?

bedankt sowieso voor je antwoordje, wij zullen Koh samui wel aanhouden qua planning dan. No hard feelings als het alsnog een buitje doet, we leven in belgië en weten hoe onvoorspelbaar het weer kan zijn hé

MVG Kristof

Camille said...

Hallo Kristof,

Het maakt in principe niet veel uit waar je verblijft, je zult vervoer nodig hebben, het eiland is best wel groot. Charlies home stay lig in ‘the middle of nowhere’, zeker niet aan het strand. De Lamai Buri ken ik niet.
Ik kan wel aanraden eens te kijken op min ;
Samui hotel reccommendation blog

Vervoer is zeker makkelijk te regelen, brommers en auto’s geen problem, wees wel voorzichtig met brommers!